WWF Observation Cabins 
Yun Ah Kim, Zuzanna Witak & Katharina Schwermer

Nature and wild life bring back our childhood memories . Exploring the world without any doubts, finding exciting things and places and hiding from friends and parents are activities every child enjoys.
The concept of the observation cabins is based on the metaphor of hiding in tall grass. With ropes, we found a material that imitates the function of the gras.One can pull them to the side and look out at any point and any direction one like.
The different organic shapes of the single cabins are all built up according to the same simple construction principle. By combining the sameparts in different ways, diverse organic forms are shaped. By the simple construction principle, also the height of the cabins is easy to vary.
Visitors’ center

While the organic form of the OCs is horizontal, we find the organic form vertically on the facades of the visitors’ center. The triangular construction principle of the visitors’ center is also an element we find looking at the structure of the OCs. Due to the organic form, the two buildings ofthe visitors’ center integrate well into their surrounding.
The ropes, which are the main element of the cabins facades, work well as sun protection.

The visitors’ center is naturally ventilated and made of natural materials. Wood, ropes and glass are defining the facade. Recycled bricks from the existing buildings are used in the plinth area and remind us of the past. They refer to the old both in material and in geometry. The open glas facades make nature become part of the building.
Yun Ah Kim, Zuzanna Witak & Katharina Schwermer